Don't mess with me in the morning

       Publicerat 2015-01-31 12:31:54 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Gick upp tidigt idag trots att jag var hur trött som helst. Anledningen var för att jag tänkte gå till gymmet och -köra ett tidigt innan-frukost-pass-på-en-lördag... Traskade dit i slasket och när jag väl anländer möter jag en tjej i dörren:
 
-Hej! ska du på konventet?! 
- ehh va ähh nej jag ska bara ehh träna
- Jaha ah nä det är stängt idag pga ett tränings konvent.
- Du skojar?
- Nej det kommer bli jätte kul. Du kan vara med om du vill. Du får gå på pass hela dagen och betalar för konventet gör du där uppe...'
- Ah nä då får det vara....
 
Så började min morgon. Vart sur sedan dess.. åt en låång frukost och fick sedan ett ryck och började städa.. Fortfarande sur... Träningen idag få väll bli att gå en pw ute?..... MEN DET ÄR JU SÅ SLASKIGT OCH REGNAR !!!
  
Hoppas bli lite gladare under dagen.. 
 
 
 
 
 

uppladdning

       Publicerat 2015-01-30 10:41:30 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Mitt älskade i kaffe i min favorit kopp som jag fick av min bästis bella och Emma s skönhets bok som jag fick av Hampus
 
 
Idag är jag ledig? what?? vad hände där? Jobbat intensivt i två veckor och slagits med viruset jag åkte på. Nu är jag ledig fre,lör,sön! lång helg och då kan jag fokusera enbart på dans. SKa börja redan nu att repa lite /koreografera. Sen kl 12 ska jag till gymmet och da en "dansklass" för skojs skull. Ni vet en sån typisk gym dans klass där man köttar grundsteg i en timma? Så kul!!!! bra konditions träning för mig som börjar bli trött på bandet.. 
 
Annars ska jag bara försöka ta det lugnt och ladda upp mig inför nästa vecka. Nästa vecka kommer bli hektiskt. Jobb varje dag och 2 dans klasser direkt efter. 9 dagar på raken! Let's go!!!
kram
 
 
 

Mina bästa "keep me motivated" tips

       Publicerat 2015-01-28 12:20:47 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
 
 
Får många frågor både på blogg och i vardagen om hur jag klarar av att hålla mig så motiverad hela tiden.
Well.. Jag är super motiverad. men inte varje dag. Det kan ingen människa vara. Tror det är bäst att tillåta sig själv ha sådanna dagar. Det är när det har gått lite "för många dagar" utan motivation jag börjar tänka om.
 
* Förebilder 
Jag har många förebilder. Jag gör inte allt för att vara som dom (viktigt! var ett orginal... ) men jag följer dom och låter mig inspireras till max. Diskuterar med dom och bollar tankar. En stor förebild för mig är Lashaun Price som jag dansade för i LA. Han har ett sånt himla sunt föhållande till dans och livet. En visare människa har jag inte träffat. När jag känner mig omotiverad kollar jag på våra konversationer och tar åt mig allt fint. Han har hjälpt mig så otroligt mycket
 
 
* Schema
När jag tapar motivation brukar det oftast vara för att jag haft ett taight schema och kanske slarvat med sömn, träning och mat. Så jag sätter mig ner. Kikar över mitt schema och försöker se vad jag kan ändra på. Ser till att jag får i mig näring och den återhämtning jag behöver. Var snäll mot dig själv i ditt schema.. Har du sovmorgon någon dag? har du en dag av aktiv vila? Hinner du få i dig lunch? måste du stressa till jobbet pga gym? osv. Var snäll!! No time for stress.
Kika över om det finns någon annan faktor till att du inte har orken/motivationen. 
 
 
* videoklipp...
Japp där har vi den. Den kunde ni väll gissat sedan innan. Youtube och dansklipp kan jag sitta hela dagarna och kika på. Blir super motiverad. Brukar söka på urban camp, KK Harris, Janelle Ginestra osv. 
Även ibland slår jag fram dansklipp med mig själv för att se hur jag utvecklats. Ger mig själv lite beröm. Skön känsla.
 
 
 
* Do not push it
Tvinga inte fram motivation. Vad än din motivation handlar om. Träning, jobb, skola, drömmar, livet osv. Det spelar ingen roll bara du inte tvingar fram det. Motivationen skall komma av sig själv. Du kan hjälpa den på vägen men finns den inte där så vila eller kör på tills det kommer. Kommer det inte kanska men ska fundera på om det verkligen är det man vill? Kanske ett kortare uppehåll? Kanske bara vila och fokusera på något annat ett tag?
Gör det som känns bäst för dig. Framför allt. Fundera på VEM DU GÖR DET FÖR?!
 
 
 
Super dissen - Instagram. Hitta inte motivation genom att jämföra dig med andra. Punkt
 
 
 
 
 
 
 
 
 

back on track

       Publicerat 2015-01-28 11:39:48 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Snart 3 veckor här i nya lägenheten i Stockholm.  Känner att jag börjar komma in i allt nu. Dansen har startat lite smått, gymkortet är köpt och rutinerna börjar sitta. Börjar bli frisk och nya jobbet flyter på kanon.
Dansen har varit lite seg startad då alla kurser och dansskolor drar igång i slutet på jan- feb. Tog mina första klasser i måndags på DiAmbra/Marikas. En contemporary för Wanda Berntsson och en commercial med Bejnamin Trossö. Så kul att träffa alla igen. Känns bra att vara tillbaka och dansmässigt gick det jätte bra. Njuter av dansen på ett helt annar sätt och har ett helt annat självförtroende i dansen. Jag känner verkligen en utveckling. Kommer köra gärnet nu denna terminen. Jobba på mina mål och träna hårt.
 
Dock var jag nog lite för snabb med att börja dansa efter att jag varit sjuk. Dagen efter dansen (tisdags) så mådde jag piss igen. Gick då endast till gymmet för att stretcha ut alla ömma muskler i 45min. Så skönt. 
Hoppade gymmet imorse för jag är rädd att bli sjuk igen nu när jag börjar bli frisk. Får repa lite istället innan jag åker och jobbar. Har ganska mycket jobbtimmar framför mig. Känns bra!! 
 
Nu gäller bara att hitta en balans mellan dans, gym och jobb. Skönt att vara tillbaka! 
 
 
 
 

Wtf

       Publicerat 2015-01-25 00:09:48 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarerDumpade ner i brevlådan.. Kan man inte få en vanlig dags tidning. Nää på Östermalm duger tydligen inte de. Haha

Snowday

       Publicerat 2015-01-22 13:59:34 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer


Hemma på en snabb lunch. Åkte till jobbet men påvägen dit tar jag en extra koll på schemat.. Börjar 16... Bara att åka hem igen. Passar på att repa lite inför ett projekt arbete jag ska medverka i. Den 11/2 på Sinclair. 

Spännande Vaaaaa

Humlegården

       Publicerat 2015-01-21 22:38:21 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer


sjukling

       Publicerat 2015-01-21 15:05:49 | i kategori JULIA HANSSON
      2 kommentarer

 
 
Idag är jag ledig från jobb. Vilket är tur. Har åkt på något skit igen? min hals och jag är inte kompisar. Idag känns det bättre men fortfarande huvudvärk och halsont. Blir så depp när jag är sjuk. Vill träna, dansa, känna energi!! Skulle dansat idag och jag hade sett fram emot det hela veckan.. Nopp.. får vänta lite till.. 
Passar på denna dag att bara mysa. Kollar film, koreograferar och repar, dricker kaffe och lagade as god lunch med kyckling, kikärtor, avokado, sweet chili och brocoli. 
ska nog överrraska pojkvännen med lite middag ikväll när han kommer hem? vi får se hur snäll jag känner mig. ... 
 
Imorgon ska jag till doktorn och snacka allvar. Det är inte normalt att ha ont i halsen så ofta som jag har. Fick två antibiotika kurer i höstas.. har nog "halsfluss" varannan månad??  Blir för rastlös när jag är sjuk. Nog nyttigt för mig och min kropp att få lite vila dock... men de är så tråkigt
 
POSITIVT!: Ute snöar det och det gör allt ännu mysigare !! hihi
 
KRAM
 
 
 
 
 

En Guide du måste använda

       Publicerat 2015-01-20 09:32:25 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
 
 
Färg på ögonskuggan kan kännas läskigt. Men jag lovar dig att om du matchar med din ögonfärg så kommer du älska effekten dina ögon får. De kommer komma fram och du kommer få en helt annan lyster och djup i ögonen. Börja med lite om det känns läskigt. jag är en typisk Hazel och jag brukar blanda in lite mörkgrönt i mina bruna skuggor. Älskar resultatet. Behöver du hjälp med färger och analyser så gå till närmaste smink försäljare för hjälp. Rekomenderar Make up store och MAC .. 
 
Var ej rädd för färg
 
 
 
 
 
 

suprise party

       Publicerat 2015-01-18 11:15:42 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
 
Igår var jag på överrasknings fest för Lee. Hennes vänner och släktingar stod beredda med tårtor och massa ballonger. Hon blev super överraskad och festen blev jätte lyckad. Så kul att träffa gamla DiAmbra klasskamrater och de nya DiAmbra eleverna. Vi hade så mycket att prata om. Jag har ju inte varit Stockholm sen Maj pga Los Angeles.
 
Lyckad kväll!

inflyttad

       Publicerat 2015-01-18 11:07:32 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
 
Jag lever fortfarande och jag mår bra! Anledningen till att jag inte bloggat på en vecka är på grund av flytten. Vi har precis fått bredband så nu fungerar nätverket utmärkt. Vi bor mitt på östermalm och nu börjar vi få lite mysigt i lägenheten. Vi tog en storhandling på IKEA här om dagen så det ända vi behöver nu är bara mysigheter. Ni vet mysiga kuddar, något i fönstret osv osv. Inredning.. Älskar inredning men det är mycket roligare att inreda när det är ens eget hem och man ska stanna där. Längtar tills man har det!!!
 
Vi trivs bra här i vår nya lya. Vi har nära till allt. VERKLIGEN ALLT!!! vi tar promenader genom hela östermalm- humlegården, stureplan, kungsgatan, djurgården. Vi bor mitt i smeten vilket är fantastiskt. Jag här nära till förbindelser med jobb och gångavstånd till dans och gym. Har BASE nedanför!? (dansskola)
Lite för bra för att vara sant är detta så vi njuter av allt medans vi kan. 
 
Denna veckan har vi varit mestadels lediga. Jag har jobbat lite smått på Accent men inte dansat än. Dansen börjar smått nästa vecka. Börjar bli otålig!!! Annars gymmar vi, utforskar området, myser och gör utflykter.
 
Idag ska vi gå en promenad till djurgården och sen ska vi på ett event vid hötorget. Imorgon är det ny vecka och då börjar verkligheten lite mer med jobb och dans!!  KUL !!
 

av Beatrice Gustavsson

       Publicerat 2015-01-13 19:06:49 | i kategori JULIA HANSSON
      1 kommentarer

 
 

Photoshoot

       Publicerat 2015-01-09 12:00:16 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer


Janelle Ginestra

       Publicerat 2015-01-09 10:13:17 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
 
Två av mina favorit dansare i en och samma koreogrfi. 

Kaelynn Harris och Janelle Ginestra

Next show

       Publicerat 2015-01-09 07:32:28 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer


Rep rep rep

Contour

       Publicerat 2015-01-05 22:19:17 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
 
 
Jag är ju kär i smink och trenden med contour är något jag älskar. Jag har väll egentligen hela livet kört en "typ contour". NI vet det klassiska knepet med solpuder i en trea (panna, tinning, käkben).. Själva contour skulle jag säga är en fördjupning av sulpuder användning. Allt handlar om illusion. definera och skapa. Med hjälp av inte bara mörka skuggor utan även ljusa. 
Contour kan vara trixit i början. Börja smått och lek dig fram. Kolla youtube eller fråga en make up artist. Skaffa bättre penslar för att lättare komma åt. Nedanför visar Linda Hallberg hennes sätt att göra en contouring. Hon använder sig utav mitt favorit märke Anastasia Beverly Hills.  Det bästa med det är att det även nu säljs på KICKS i Sverige, HUR BRA?!?!
Jag rekomenderar contouring i puder form. Kräm form är svårare att jobba med.
Fast är det scensmink så kör kräm form, om du kan !!
 
 
 
 
 
från Kicks:Definiera och skulptera dina vackra ansiktsdrag med Anastasias fantastiska kontur-palett! Med 6 olika nyanser kan du enkelt definiera och highlighta kindben, ögon, näsa och käke för att framhäva de bästa ansiktsdragen.
 
 
 

Träning

       Publicerat 2015-01-05 17:20:40 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Denna dagen började med en låång sovmorgon med Hampus. Vi åt lång frukost och sedan åkte vi och gymma. Man får passa på nu när man är ledig. Hade inte så mycket inspiration till att sätta ihop ett tränings pass idag så jag följde med Hampus i hans träning. Bröst och biceps deluxe... Bänkpress var inte igår.. Kommer ha träningsvärk imorgon men det är jag taggad på. Jag mår som bäst när jag kombinerar styrke träning med kondition. Gillar inte att göra schema heller. när jag kommer till gymmet känner jag alltid direkt vad jag vill träna och vad jag behöver träna. 
Schema kanske fungerar bäst för att få det regelbundet men då tappar jag motivationen. Hur funkar det för dig?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tidningen

       Publicerat 2015-01-05 15:51:49 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
 
Tackar för att Bohusläningen hade med mig och min dansföreställning som årets händelser!! 

mysig morgon

       Publicerat 2015-01-04 11:51:37 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 

Smögen/Hunnebostrand

       Publicerat 2015-01-04 11:50:50 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
Igår ringde Bella mig på morgonen och ville ut på äventyr. På sommaren åker vi alltid till västkusten men varför inte göra det nu på vintern? Jennifer åkte med och första stoppet blev smögen och smögen bryggan. Helt dött och allt är stängt men fortfarande fint och mysigt. Sedan åkte vi till Hunnebostrand och kollade lite i mysiga inredningsbutiker. Avslutade med en super god middag på Bella Gästis. (super hett tips för er som vill äta på västkusten, en absolut favorit!) 
 
Åkte sedan hem och kollade nya beck filmen hos mig med världens matkoma. 
En mysig lördag !
 

tiden går

       Publicerat 2015-01-03 00:30:14 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
 
 
 
 

Stockholm Streetstyle

       Publicerat 2015-01-03 00:09:35 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 

En vecka kvar

       Publicerat 2015-01-03 00:06:43 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Sitter i mitt rum med min nya dator och grejar lite. kikar bloggar, nätshopping, bloggar och mailar medans Beyonce´är på Tv och köttar loss. Det är lite egen tid för mig. Hårinpackning, myskläder och kaffe fattas bara sen hade det vart perfekt.. Behöver mina sådanna stunder. Tjejigt deluxe. Älskar att pyssla om sig själv lite då och då.
 
En vecka kvar i Uddevalla sen drar jag igen. Passar på att bara vara just ledig. Tränar 4-5 pass i veckan som inte är super tunga och sover som jag vill. Kommer och går som jag vill. 
 
Idag har jag vart på gymmet, ätit lunch på stan, planerat inför flytten och vart på 30-års kalas. Super mysig dag. Avslutade den med mr N mrs smith med mamma och nu lite mys för mig själv då.. Ska snart hoppa i sängs..
 
 
 

make up inspo

       Publicerat 2015-01-02 23:58:41 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
 
 
 

nyårsafton

       Publicerat 2015-01-01 18:19:57 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Sitter i soffan med mamma och pojkvännen och kikar på tv. Grejar lite med datan och kollar på en ny iphone. Kollar på Iphone 5c. Varför har ingen den när den är så mycket billigare? bara plasten som skiljer?
Min nyårs afton var lugn. För första gången. Jag och pojkvännen bestämmde oss för att fira själva iår. Vi tittade på raketerna i stan och sedan åkte vi hem för att laga nyårs mat och drack gott vin till det. Det var super mysigt. Brukar alltid vilja ha en stor nyårs fest med alla vänner men iår firade alla på olika håll...
Så idag mår jag bra och är inte bakis alls. Så skönt! 
 
Ser fram emot 2015. Ser fram emot att komma igång med allt nytt. Som ni vet flyttar jag in i en ny lägenhet i Stockholm och jag går ingen utbildning mera så nu kör vi!!! all energi åt dansen. Ni vet ju hur mycket jag satsar.
 
Hoppas alla hade en bra nyårsafton och att ni inte mår allt för dåligt idag!