Det finns inget måste

       Publicerat 2014-12-29 11:18:36 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Jag tycker det redan börjar "balla ur" lite med nyårs hetsen. Inte bara det med perfekta klänningen, perfekta maten, perfekta festen. Jag snackar om nyårslöften, nystart, mål man "MÅSTE" nå osv..
Jag har vart likadan. Jag vet att för bara några år sedan gjorde jag listor med saker jag ska uppnå under kommande år. Sjukt? ABSOLUT kan man ha mål och vilja utnyttja sitt liv till max. Men folk strävar efter fel saker.
 
Misstolka mig rätt nu. Mål är alltid bra. Drömmar ska man ha. Men se till att ha rätt mål, friska mål. Mål som du blir lycklig av och som tar fram det bästa utav dig. Inte mål som alla andra förväntar sig, eller mål för att ligga bra till hos andra. Om du känner att du behöver mål. Sätt dig ner och fundera länge på det. Fundera ut hur du ska gå tillväga och framförallt VEM du gör det för. Det kan handla om vad som helst. Men var realistisk. Det gör inget om man inte lyckas med sina mål på första försöket. Det kan ta år. Men försöka är ett första steg.
 
Sen måste man inte ha mål och löften. Bara för att det är nytt år så innebär inte det att man "MÅSTE" ändra på något. . Man blir inte lyckligare utav att tappa 5 kg. Du blir inte lyckligare med längre hår osv osv.
Återigen. Fråga dig själv vad du behöver. Förstår ni vad jag menar? Det är så lätt att man skapar massa nyårslöften som oftast är orimliga och kanske inte alls är det du behöver? Det leder sen till att du blir besviken på dig själv. Känner ni igen er?
 
Ett annat tips är att fokusera på ett mål. Om ditt mål är att sluta röka. Fokusera då bara på det. Det är omöjligt att sluta röka, börja gymma, bli befodrad i jobbet, sova bättre, satsa mer på relationer, spara pengar och bli fadder samtidigt. För mycket krav på dig själv är aldrig bra.Ta det lugnt, sätt upp långsiktiga mål, ge det tid och var snäll mot dig själv. Viktigare att du mår bra.
 
För mig händer det väldigt mycket nytt 2015. Jag flyttar in i en ny lägenhet med min pojkvän och för första gången i mitt liv går jag inte i någon skola. Nu är jag "färdigutbildad" på min dans. Nu handlar det för mig om att fördjupa sig ännu mer, utforska, ta mig vidare i dansen och satsa på att komma ut på dans arbetsmarknaden. Jag tycker detta ska bli jätte spännande. Jag satsar stenhårt och det har jag alltid gjort på min dröm. Det svåra är att hålla det friskt bara. Att inte låta det ta över ditt liv fullständigt. Det är väldigt viktigt för mig. Jag har vart där och det var inte kul. Jag var så mål inriktad att det blev ohälsosamt och jag missade så mycket utav vad livet hade att erbjuda. 
 
Hoppas ni får en fantastisk nyårsafton hur ni än firar den. Ta hand om er och må gott
 
 

BACK

       Publicerat 2014-12-27 11:12:58 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Hej på er!
 
Hoppas ni alla haft en super mysig fin jul och njutit av varje sekund. Jag har haft det riktigt bra och har det fortfarande jul mysigt. Vi har inte världens största jul utan vi är bara familjen, farmor och farfar samt min fasters familj. Kalle Anka, Julbord, Massa godis och Tomte.
Har även fått in lite träning, repat och gick ut den 25/12. Så jag sitter inte bara Hemma och äter Ha-ha.. Tänk att jag aldrig bara kan vara och ta det lugnt. Har vart iväg hela dagarna fram och tillbaka. Nu ska jag iväg igen till stan med mamma, sen gymma och sen på barnkalas.
 
Har i alla fall ny data så nu är bloggande igång igen.
Vill åter igen tacka alla som kom på vårat Winter dance camp och all fin respons vi fått
 
God fortsättning på er
 
 

WDC

       Publicerat 2014-12-24 12:45:03 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
 
 
 
 

Winter dance camp och God Jul

       Publicerat 2014-12-23 19:18:57 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Hej Alla! 
 
Bloggar väldigt dåligt just nu men det är för att jag har för tillfället en gammal mobil och ingen data. Hade oturen att förlora både iphone och data samtidigt.. YEY... Jag bloggar så fort jag får tillfälle. Kommer dock bli för lite bilder pga mobilens kamera. Man tager vad man haver. 
 
Winter dance camp här i Uddevalla, som jag och mitt crew BeYond höll i, är nu slut. Vi har haft så roligt och är så tacksamma för alla som kom och kämpade hårt, delade med sig av sin dans, inspirerade och stöttade. Även stort tack till våra gästlärare Camilla Rosin, Martin Jonsson och Malin Wikner. Bilder kommer komma. På min och Beyond crews instagram finns lite filmer/bilder sålänge. 
 
Vad gör jag nu? Jag njuter av att jag är ledig och firar jul med min familj. Idag har jag vart på gymmet för att stretcha ut mina ömma ömma ömma muskler. Sen fick jag löst det sista julklapparna. Eftermiddagen har jag myst med mamma i soffan och kollat på alla mysiga filmer som går nu under jul. Ikväll är det julskinka som gäller. Den 23 december ska det alltid var grillad julskinka och uppesittarkväll såklart. Mina föräldrar har även bröllopsdag idag så det firar vi med. 
 
Oavsett vart ni är i världen så hoppas jag ni får en fin mysig jul. Ta hand om er och alla runt omkring er.
 
GOD JUL !!!!

Jetlag

       Publicerat 2014-12-19 17:33:09 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Denna jetlag är då inte nådig. Konstant trött och uttråkad.. Sover som en kratta. Detta får snart vara över känner jag. Positivt är iallfall att jag nu går att nå via mobilen. Har Mammas gamla xperia dock.. Men som sagt. Det går att nå mig. SÅ ni som har mitt nummer kan väll skicka iväg ett sms med namn så jag kan spara detta.
 
Idag Har jag bara bara tagit det vädligt lungt. Kollat två mys filmer, fixat inför morgondagens workshop, Duschat, städat och grejat med datan. 
Snart ska jag ner till stan där jag ska möta upp mitt tjejgäng för en spontan middag och ta igen all tid. Vi alla är lediga och hemma på samma kväll?! lovely
Imorgon startar Uddevalla winter dance camp och jag är först ut att hålla i en klass. Commercial blir det och det kommer bli såååå kul! Hoppas vi ses där
 
 
 
 
 

Det där lilla svarta du alltid behöver

       Publicerat 2014-12-19 17:25:59 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 

För dem som satsar

       Publicerat 2014-12-18 23:40:54 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

A Note on Taking Dance Class:

Is your dance class process the following?

• Pay for class √
• Take the class √
• Ask Zero questions √
• Dance it just to get "through" the combo √
• Say "THANK YOU SO MUCH" to the teacher √
• Leave the room and repeat all over again in NEXT class √

==========

If so --- maybe you should ask yourself one IMPORTANT question:

What are are you GETTING out of your process?

==========

Maybe an alternative process:

1) Take time to determine what your weaknesses/dance goals are
2) Research the teacher that would effectively meet those needs
3) Pay for class
4) Go INTO class with a focused perspective
5) Give the ENERGY you desire to FEEL
6) Work to the MAXIMUM point of execution in intention, delivery & performance
7) Push even harder than that maximum
8) Repeat in next class
9) If you don't have the energy, don't take the next class - take a break! Live life!

==========

May the force be with you! Love & Light!

Lashaun

 

Var tvungen att dela detta. Detta var något som min favorit lärare Lashaun Price i LA nyss la upp på sin facebook. Jag kunde inte sagt det bätte själv. Jag själv har varit den eleven som tog 67 klasser i veckan utan att det hänt någonting. Ni som dansar och satsar på en karriär inom dans. Läs igenom, anteckna, skriv, fota. KOM IHÅG DET OCH TÄNK PÅ DET!!

Dagens visdom

Nyårs Make up Inspiration

       Publicerat 2014-12-18 23:24:17 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
 
Tips:
Satsa på mörja markerade läppar. GLÖM EJ LÄPPPENNAN!!
Lösögonfransarnas favorit dag är nyårsafton
glitter glitter glitter
primer och vattenfasta alternativ. avsluta med puder - låång fest kväll
 
 

Beyond Crew

       Publicerat 2014-12-17 15:43:05 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

I helgen drar vi igång Uddevalla Winter Dance Camp i Sinclairs nya danssal. Vi har fått äran att få träna med Martin Jonsson och Malin Wikner från Richgirls och richboys/ L.A.C och Diambra C.A.M. Även Camilla Rosin från balettakademien kommer och håller en klass. Schemat hittar ni nedanför. Vi medlemmar i Beyond Crew kommer hålla i varsin klass med såklart. Jag tror inte Uddevalla förstår hur stort det är att Malin och Martin kommer hit från STockholm för att undervisa. JAg kan verkligen rekomendera dem som dansare och lärare. De båda har lärt mig så mycket. Framförallt Martin. Han är min favorit lärare i hela Stockholm. 
 
 
 

SCHEMA (kan ske små förändringar):
20e (lördag)
Commercial 11.00-12.30 (BeYond)
Hip hop foundations 12.45-14.00 (BeYond)
High heels 14.15 - 15.45 (BeYond)

21e (söndag)
Dancehall inspirerad 11.00-12.30 (BeYond)
Akrobatisk commercial inspirerad 12.45-14.15 (BeYond)
Lyrisk contemporary (Camilla Rosin) 14.30-16.00

22e (måndag)
Hiphop (Malin Wikner från Stockholm) 11.00-12.30
Hiphop (Martin Jonsson från Stockholm) 13.00-14.30
JAM 15.00- ca. 16.30 (gratis och öppet för alla som deltagit under campet) 

Pris: 500kr (för hela lägret, dvs 8 klasser inklusive tre gästlärare från Stockholm + JAM)
Lösklasser:
Martin Jonsson - 200SEK
Malin Wikner - 200SEK
Camilla Rosin - 100SEK
BeYond Crew - 100SEKOBS:
Anmälan är bindande.
Är man under 18år skall målsman skicka in anmälan.
Rekommenderad ålder är från 13år, men känner man att man klarar av en högre nivå så är det helt okej att anmäla en elev under 13år.

Att skriva i anmälan:
Namn på danselev
Ålder på elev
Vilka klasser som man vill ta
Namn på den som skall faktureras
Faktureringsadress (adress, postnummer & ort) 
Telefonnummer
Anmälan sker till beyondsweden@hotmail.com

Tveka inte på att kontakta oss vid eventuella frågor! - Beyondsweden@hotmail.com

Vi hoppas självklart på att få se just DIG komma och sprida massa härlig energi och dansa loss tillsammans med oss i BeYond Crew och våra inbjudna gästlärare! 

Varma hälsningar BeYond Crew
 
 
 
 

Love it

       Publicerat 2014-12-15 12:25:25 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 
 
 
Mycket snack om Beyoncés nya video 7/11. Sägs vara en "making fun of" video till JLO och Iggy men jag tror inte det och jag tycke detta är bra. JAg gillar låten, jag tycker beyonce rockar allt hon gör. Jag köper detta totalt!

Home sweeeettt home

       Publicerat 2014-12-15 05:52:54 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Hej på er! nu var det ett tag sedan jag bloggade. Har förflyttat mig från Los Angeles till lilla staden Uddevalla som jag föredrar att kalla hem. Må jag förflytta mig i världen och bo i Stockholm men Uddevalla kommer alltid vara mitt hem. 
Anledningen till att jag inte bloggat är att min data tackat för sig och mobilen lika så. Typiskt att allt ska gå sönder samtidigt. Ni som vill höra av er till mig kan nå mig via facebook. 
 
Som jag sa så är jag hemma nu. Det känns sjukt att vara hemma igen. Denna Jultid ska jag bara ta det lugnt. Japp ni läste rätt. Inget jobb, inga dansföreställningar. Detta är första gången i mitt liv som jag tar ledigt? Njuter till max och spenderar all min tid med familj, pojkvän och vänner. Ingen stress.
 
I januari flyttar jag tillbaka till Stockholm och satsar på min dans. Jag kommer även flytta in med min pojkvän i en ny renoverad fin lägenhet på östermalm. Känner mig lyckligt lottad. Jag kommer kämpa stenhårt och lägga allt fokus på dansen. Jag har alltid haft dansutbildning att lägga tiden på men nu står jag på egna ben. Super redo för att kasta mig ut i denna galna värld och min ambition är så hög. ALLT jag lärt mig från LA ska jag utnyttja till max. Jag kommer även att blogga mycket så att ni kan följa med i min resa.. 
 
Är ni även intresserade att dansa under julen på västkusten så kommer jag och min dansgrupp BeYond Crew hålla ett vinter läger med gästlärare från Stockholm bland annat. Läs mer om detta på vår facebook sida.
 
MYCKET PÅ G
 
 

lyx vs budget

       Publicerat 2014-12-06 06:14:17 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 

golden details - STILL!

       Publicerat 2014-12-06 06:13:20 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 

Mobil olycka...

       Publicerat 2014-12-05 06:22:39 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Idag vart det väll ingen lycko dag... telefonen min fick en fuktskada.. lagt den i ris så får vi se om den blir levande igen. Tack gode gud att jag har blogg och lägger upp alla bilder här så de sparas..Hela LA resan liksom.. Håller tummarna att jag får igång den igen.. har ni något tips? Det är en iphone..
 
Annars idag har jag gymmat, kollat runt lite i affärer och tagit en klass för Rob Rich. Nu är jag hemma och har precis ätit middag. La även i en färg i utväxten.. denna tråkiga utväxt............BORTA
 
 

KÖTTARÅ

       Publicerat 2014-12-04 01:50:49 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

Sitter på Starbucks och skriver lite på min data. Brukar göra det när jag behöver "prata med mig själv"..  Skäller lite snällt på mig själv och ger mig  lite vett i skallen. Gör detta som sagt genom att skriva så nej jag sitter inte här och dampar högt verbalt på starbucks. Hade vart lite kul dock? 
 
Har bara några dagar kvar här i LA och jag är så stressad?  Vill ta så mycket klasser det sista nu och bara njuta av dansen samtidigt som jag vill prestera och vara på topp de sista. Vill Kötta sönder och bli bättre bättre bättre.. förstår ni vad jag menar. Borde egentligen bara slappna av och ha kul på dansen.. MEN NEJ JAG ÄR SUGEN PÅ ATT PRESTERA DET SISTA. detta är edanst för min skull för jag vet att jag kan om jag vill. Jag har bara en liten för "dedicated" hjärna som kan blockera mig ibland.. Sen är det Richgirls audition via youtube i allt detta. Taggad men nervös! fast de ska man ju vara. Ska göra mitt bästa och tack för ert stöd!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anpassa efter dig själv

       Publicerat 2014-12-03 05:43:09 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer


Alex Fetbroth

       Publicerat 2014-12-02 06:45:42 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

 

Last week in LA

       Publicerat 2014-12-02 04:26:58 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer

'
 
 
SÅ då var vi inne på sista veckan i LA.. Känns konstigt att säga det? Känns som jag varit här i ett år samtidigt som det har gått sjukt fort. Kommer verkligen sakna dansen här. Har utvecklats så otroligt mycket och är så hungrig på att utvecklas ännu mer mer mer. Min favorit studio är Debbie Reynolds helt klart. Lärarna, dansarna och atmosfären! vill ta med mig allt det till Sverige....
 
Idag började jag dagen med sovmorgon och lång frukost. Lite skype med pojkvännen och sedan gick jag till gymmet. Körde ett tungt pass på löpbandet med hög lutning. Var helt slut efter... 
Gick hem för att äta lunch och sedan åka till Norra hollywood för att dansa på debbie... Skulle ta Rob Rich klass men det för Sub (vikarie) för honom.... Calvit Hodge -HipHop blev det istället. kul att testa nytt och han gav mig massor av inspiration och bra tips.
 
 
Nu har jag slängt i mig min middag samtidigt som jag kollat på julkalendern. VILKET ÄR SJÄLVKLART!!! ska nu gå till gymmet och koreografera klart min nya korre. Den är super rolig!!  
 
ps:även anmält mig till richgirls audition. håll tummarna!!
 

Make up inspiration

       Publicerat 2014-12-01 03:32:54 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer
Ös regn hela dagen

       Publicerat 2014-12-01 03:04:40 | i kategori JULIA HANSSON
      0 kommentarer


Retning dag här i LA. Yep, tydligen så kan det regna här. Enligt nyheterna ska de va kasst väder hela veckan? Min sista vecka... Blä. Regn och kyla ..
Idag är det första advent så jag, Stina och Sofie åt en onyttig amerikansk brunch idag på IHOP. Det är deras sista dag innan de åker hem till Sverige. Sedan åkte vi till norra hollywood för att ta dans klasser. Jag tog endast en för "hollywood" -hiphop. 
Trött i kroppen idag så blev en lugnare tränings dag.